Jaarkalender > Opening vleermuizenseizoen Geofort

21 juni 2019

Beleef de vleermuis tijdens Midzomernacht bij GeoFort en Staatsbosbeheer!
Een spannende donkere remise op het GeoFort staat vanaf midzomernacht helemaal in het teken van de vleermuis. Op het fort wonen veel vleermuizen. Op het eiland weten ze in de koele fortgebouwen goede slaapplekken te vinden en daarnaast zijn er volop insecten, die ze kunnen eten. De vleermuis is in staat om met behulp van echo zijn weg te vinden in het donker. Juist in de schemering vliegen ze op het fort je om de oren op zoek naar eten, maar zonder te botsen. In samenwerking met bureau IJsfontein heeft Staatsbosbeheer een film laten maken, die de fascinatie overbrengt voor deze navigatietechnieken. Bij deze film hoort een vleermuizenspeurtocht. In de uitgebreide speurtuin worden kinderen uitgedaagd om op de heuvels in touwen de juiste vleermuizenroute te vinden.

Met Midzomernacht, vrijdag 21 juni, is de opening van de Vleermuizenremise. Er is een heel leuk avondprogramma, speciaal voor kinderen. Ook jij bent van harte uitgenodigd! 

Onder leiding van een gids ga je op het spannende forteiland op zoek naar de verstopplekken van de vleermuizen. En met een bat-detector gaan we ter plekke luisteren naar de vleermuizen die voorbij suizen! De toegang is gratis, maar er is slechts plek voor 50 bezoekers. Wees er dus snel bij en reserveer je gratis ticket via https://www.geofort.nl/agenda/opening-vleermuizen-experience/.

De avond start om 21:00 en duurt tot 23:00 met uitloop naar 24:00 bij het kampvuur. Kinderen zijn van harte welkom!

We kijken ernaar uit, om samen met de kinderen/leerlingen, de nieuwe Vleermuizenremise bij GeoFort te mogen openen!

Mocht je nog meer informatie of foto’s nodig hebben, hoor ik het natuurlijk graag.

Met een hartelijke groet,

Dieuwke de Vries

 

GeoFort | Nieuwe Steeg 74 | 4171 KG Herwijnen | 51 51’51.51″N, 5 07′ 33.33″E

T. 0345 – 63 04 80 | W. www.geofort.nl


Terug naar overzicht jaarkalender >

Webdevelopment: ONMEDIA