KP.2023-014

Een goede plek voor je kind

Op Het Kompas heeft je kind een fijne basisschooltijd, waarin het zijn talenten ontdekt en ontwikkelt. De gezellige sfeer, het moderne (digitale) onderwijs en het bekwame en betrokken team zijn hiervoor de basis.

Sfeer

Het pedagogische klimaat (de sfeer die je voelt in de klas en in school) is heel goed. Het Kompas is gezellig, vreedzaam, warm en uitdagend.

Uniek

Je kind is uniek, wordt gezien en geaccepteerd. We geloven in de potentie van je kind tijdens het opgroeien. Ieder kind is nieuwsgierig en leergierig en heeft een grote behoefte om in een sociale context te leren. En daar maken we in de groepen op Het Kompas heel goed gebruik van! Dat is wat ons motiveert, elke dag weer. Als team ondersteunen of dagen we je kind extra uit waar nodig.

‘Wij zijn Vuren in het klein’

We besteden als centrale dorpsschool in Vuren veel aandacht aan leren in de naaste omgeving. Wereldoriëntatie en burgerschapsvorming leer je vooral met anderen in de nabije omgeving. Lokaal leren noemen we dat. Dat zie je bijvoorbeeld ook terug in goede-doelenacties, die de kinderen graag bedenken en organiseren.

Kenmerken van ons onderwijs zijn:

  • Lokaal leren: wereldoriëntatie en burgerschapsvorming in de nabije omgeving
  • Digitaal leren: toekomstgericht, mediawijs, zeggenschap in leerproces
  • Sociaal leren: leren in de ontmoeting, betrokken zijn bij elkaar

Team

Het team heeft oog voor de relatie met kinderen. Het zijn in de eerste plaats mensen-mensen, die plezier hebben in kinderen helpen groeien. Het zijn deskundige, goed georganiseerde en heel goed op elkaar ingespeelde professionals, met een enorm brede belangstelling. De meeste teamleden hebben jaren ervaring en zijn intern gevormd door medeteamleden. Alle leerkrachten hebben zich na hun opleiding verder gespecialiseerd. Het team beschikt over verschillende specialismen op het gebied van hoogbegaafdheid, dyslexie, gedrag, Teach Like a Champion, speciaal onderwijs en onderwijskunde.

Aanmelden